Taxatie

Taxaties

Een Taxatierapport nodig?

Een taxatierapport is bijvoorbeeld nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Maar ook indien de WOZ-waarde naar uw mening niet juist is vastgesteld kan een taxatierapport de onderbouwing geven die u nodig heeft om succesvol bezwaar te maken. Dit kan van groot belang zijn aangezien de WOZ-waarde voor steeds meer zaken als basis wordt gebruikt, zoals het vaststellen van erf- of schenkbelasting. 
 
Onze taxateurs hebben vele jaren ervaring. Wij taxeren in opdracht van particulieren, banken, hypotheek tussenpersonen, collega-makelaars en notarissen. Ons werkgebied beslaat geheel Haaglanden en soms daarbuiten.

NRVT

Onze taxateurs staan ingeschreven bij hét kwaliteitsregister van Taxateurs, NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) Dit is een branchebreed platform dat als doel heeft de kwaliteit van taxateurs te waarborgen. Alleen taxateurs die voldoen aan hoogste vakbekwaamheidseisen kunnen in dit register worden opgenomen. NRVT gecertificeerde taxateurs herkent u aan de titel RMT (Registermakelaar-Taxateur/ NRVT). 
 
Bij een aanvraag voor financiering, stellen geldverstrekkers de certificatie tegenwoordig steeds vaker verplicht voor een taxateur. Ook een aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie kan alleen nog worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerd taxateur. 
 
Bij een aanvraag voor financiering, stellen geldverstrekkers de certificatie tegenwoordig steeds vaker verplicht voor een taxateur. Ook een aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie kan alleen nog worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerd taxateur. 

NWWI

Gezien de (financiële) belangen die met het taxatierapport gemoeid zijn, is het belangrijk dat u als consument op de inhoud van een taxatierapport moet kunnen vertrouwen en dat u helder inzicht krijgt in hoe de waarde tot stand is gekomen. Tevens willen geldverstrekkers in het kader van fraudepreventie ook taxatierapporten waar ze op kunnen bouwen. Hiervoor is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Onze taxateurs hoorden bij de eersten die bij het instituut werden aangesloten. 
 
Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Omdat wij als NWWI taxateur verplicht zijn de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, is voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. 
 
Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Veel geldvertrekkers stellen een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen. 

Tarief

Wij hanteren zeer scherpe prijzen. Het tarief voor een taxatierapport is afhankelijk van de te taxeren woning. Vul de taxatieaanvraag in en kom in contact.

Meer informatie over taxaties nodig?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor, óf maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Neem vandaag nog contact op

Kennismaken met Reichman & Rommelaar? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Direct iemand spreken

Reichman & Rommelaar is van maandag - vrijdag geopend van 09:00 tot 17:30