Leidschendam – Venestraat 41

Verkocht Status
€ 539.000,- k.k. Koopprijs
128 m2 Woonoppervlakte
3 Aantal slaapkamers
1889 Bouwjaar

Omschrijving

Venestraat 41 te Leidschendam

‘Wonen bij de Sluis’

In 2018 is binnen een kleine nieuwbouwontwikkeling, achter een bestaande monumentale gevel een viertal ruime en luxe appartementen gerealiseerd.

Door verhuizing naar het buitenland, hebben wij de parterre woning op nummer 41 thans weer in verkoop gekregen.

Het appartement op de begane grond met opkamer op de eerste etage, maakte destijds onderdeel uit van het project ‘Wonen bij de Sluis’ Hierbij is het originele woonhuis, een gemeentelijk monument, met het ernaast gelegen voormalige winkelpand getransformeerd tot vier luxe woningen. De ingrijpende verbouwing kwam er in de praktijk op neer, dat feitelijk alleen de oude voorgevel is blijven staan. Verder is werkelijk alles vernieuwd. Het complete achterhuis is opnieuw opgebouwd. Zo komt u bijvoorbeeld uw woning binnen waar vroeger de garagedeur was. In de gang bevindt zich het gastentoilet. Maar de aandacht wordt direct getrokken naar de twee stalen openslaande deuren die toegang geven tot de ruime, iets lager gelegen woonkamer. De woning is hier verdiept om meer hoogte aan te brengen in de living. De ramen aan de voorzijde en zijkant, zorgen voor aangenaam veel lichtinval. De houten vloeren en witte muren en plafonds met plafonnières en inbouwspots geven de woonkamer een luxe maar tegelijkertijd ook een warme uitstraling. Eyecatcher in de woonkamer is zonder twijfel de luxe open keuken met eiland waarin de spoelbak is verwerkt. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Terwijl u aan het koken bent, hoeft u niets te missen van uw gezelschap: u kijkt zo de gezellige woon- eetkamer in.

Via een hal die u bereikt door de deur bij de keuken, komt u in het achterste deel van het huis. Aan de rechterzijde heeft u hier eerst de luxe badkamer. De badkamer is heerlijk ruim opgezet en voorzien van een ligbad, een inloopdouche, toilet en badkamermeubel. Het raam, met uitzicht op de gevel van het buurpand zorgt voor natuurlijk daglicht. Na de badkamer heeft u de eerste slaapkamer aan uw rechterhand. Deze ruime kamer geeft middels openslaande toegang tot de fijne tuin. De tweede kamer met openslaande deuren wordt eveneens door de hal ontsloten. Aan het einde van de hal wacht u een interessante verrassing. Een fraaie trap brengt u naar de overloop en de derde grote slaapkamer: de master bedroom. Het raam in deze kamer geeft naast veel lichtinval, een mooi uitzicht over het groen en de tuin aan de achterzijde van de woning. Uw wasmachine en droger kunt u kwijt in de aparte ruimte die hiervoor bij de trap is gemaakt. Niet alleen de twee slaapkamers, maar ook de hal geeft toegang tot de zeer ruime achtertuin. De schutting biedt voldoende privacy om hier straks van het mooie weer te genieten. De privé parkeerplaats ligt direct aan de achtertuin en is middels een achterom bereikbaar. De gehele woning is destijds fraai gerenoveerd, waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen.

De omgeving.

Wanneer u de Venestraat uitloopt, staat u bij de bekende sluis van Leidschendam. Zeker in de zomer is hier met al de pleziervaart en gezellige terrassen veel te beleven. Eenmaal de sluis over bent u zo op het Damplein en heeft u alle winkelvoorzieningen binnen handbereik. Ook scholen zijn in de buurt. En wilt u snel naar omliggende plaatsen zoals Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leiden of verder? U bent met de auto razendsnel op de A4 en de A12. Overigens is de Venestraat ook via het openbaar vervoer prima bereikbaar.

Bijzonderheden:

– in 2018 geheel gerenoveerd en geïsoleerd;
– energielabel A;
– Meterkast met 9 groepen en 3 x ALS;
– fijne achtertuin met achterom;
– privé parkeerplaats in eigendom op achtergelegen compacte parkeerterrein;
– onderdeel uitmakend van een actieve en professioneel beheerde VvE van 4;
– VvE bijdrage thans € 73.50,- per maand;
– gemeenschappelijke opstalverzekering;
– gemeentelijk monument;
– conform branchbrede norm opgesteld meetrapport met een gebruiksoppervlak van ca. 128 m².

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar B.V. wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Foto's